Sebastian Kaijser.
Foto: Bildbyrån
Hockeyettan

Sebastian Kaijser flyttar hem till Sverige

ANNONS

Inför säsongen valde Sebastian Kaijser att flytta till Ungern.
Men efter endast tolv matcher är han nu tillbaka i det svenska seriesystemet. 
– Redan efter första samtalet kände jag en inspiration att få komma tillbaka, säger 24-åringen på hockeyettans hemsida.

Vid ung ålder flyttade Sebastian Kaijser norrut från Stockholm för att spela med Timrå. Där var han med på ett hörn när laget klev upp i SHL innan flyttlasset styrdes vidare igen.

Tre SHL-matcher och över 100 hockeyallsvenska matcher senare är han nu tillbaka i Sundsvallstrakten. Men den här gången är det för att dra på sig Sundsvall Hockeys tröja och kliva ut på isen i hockeyettan igen. 

– Jag ser fram emot att komma upp till Sundsvall och hjälpa laget att vinna matcher. Redan efter första samtalet med Steen kände jag en inspiration att få komma tillbaka till Sundsvall men denna gång spela för laget i stan, säger Sebastian Kaijser på hockeyettans hemsida. 

Sommarens flytt till Ungern blev alltså endast ett kort äventyr. Efter tolv matcher och sex poäng (2+4) meddelade Ferencvárosi att man brutit kontraktet med svensken. Nu har 24-åringen skrivit på ett kontrakt på 1+1 år. 

Förra säsongen gjorde den Kaijser tolv poäng på 40 matcher för Tingsryd i hockeyallsvenskan. Men säsongen innan dess smällde han in puckar i just hockeyettan. Han noterades för hela 50 poäng (24+26) på 31 matcher.


TV: Här gör Nils Åman sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL