Foto: Bildbyrån
Landslag

Ny förlust för Team 17 – missar medaljmatcherna

ANNONS

Sveriges Team 17 fick det aldrig att stämma den här samlingen och förlorade även den sista matchen mot Kanada Röd med 6-3. Laget skramlade ihop åtta poäng på sex matcher, och får nu inte spela vidare om medaljerna.
– Tungt att inte få spela medaljmatch, men det har varit lärorika matcher, säger förbundskaptenen Johan Rosén.

Sverige åkte till turneringen med stora förhoppningar.

Men efter en ny förlust står det nu klart att det inte blir något mer spel. Laget slutar på en femteplats, och får därmed inte vara med och spela om varken bronspengen eller guldmedaljen.

Det står klart efter att ha förlorat med 6-3 mot Kanada Röd. Det efter att kanadensarna stack iväg i början av den andra perioden när ställningen var 2-2. 

– Kanadas två mål i inledningen av andra blir avgörande i en match där vi stundtals pressar tillbaka dem. Vid 3-4 har vi otaliga lägen att kvittera, men då kontrar de in 3-5. Tungt att inte få spela medaljmatch, men det har varit lärorika matcher, säger Johan Rosén i Tre Kronors sociala medier.

Frölundatalangen poängbäst i laget

Sveriges mål i matchen gjordes av Anton Olsson, Måns Toresson och Viggo Nordlund.

Sverige vann matcherna mot de två övriga Kanadalagen samt mot Tjeckien. Men tre förluster mot Finland, Usa och Kanada Röd blev lite för mycket. En poäng bakom finländarna missar man alltså spelet om medaljerna.

Poängbäst i det svenska laget blev Frölundas Karl Sterner, på sju poäng över sex matcher.


TV: Svårt för Karlkvist att glädjas åt succén

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL