Bildbyrån
SHL

Ludvig Nilsson anmäls till Disciplinnämnden

ANNONS

Ludvig Nilsson riskerar avstängning. Växjöforwarden är anmäld till disciplinnämnden efter att ha dragit omkull Timrås Emil Pettersson igår.
“Pettersson har ingen möjlighet att försvara sig, faller handlöst och bör inte förvänta sig en slewfoot när pucken är långt borta från situationen”, går det att läsa på SHL:s hemsida.

Det var 15 minuter in i gårdagens match mellan Växjö och Timrå som Lakersforwarden Ludvig Nilsson fick matchstraff efter att bakifrån ha svept undan benen på en oförberedd Emil Pettersson.

Nilsson fick sedan mottaga hård kritik i C More-studion. Experterna Johan Tornberg och Petter Rönnqvist var minst sagt kritiska mot Nilssons agerande.

– Det där är ett läge där han vill skada, menade Tornberg.

– Det där är huvudlöst gjort av Ludvig. Det finns ingen anledning över huvud taget att göra sådär. Det är jättefarligt när en spelare inte är beredd. Det är klumpigt gjort.

“Sveper omkull honom”

Nu riskerar Ludvig Nilsson avstängning. Växjöspelaren är nämligen anmäld till disciplinnämnden, skriver SHL på sin hemsida.

“Med 4.43 kvar av första perioden så är pucken slagen till Växjös försvarszon av Timrå. Spelarna från bägge lagen åker för att byta. Timråspelaren nr 14 Emil Pettersson blir uppåkt av Växjöspelaren nr 41 Ludvig Nilsson som använder sitt högra ben samtidigt som han sätter höger arm i bröstet på Pettersson och sveper omkull honom. Pettersson har ingen möjlighet att försvara sig, faller handlöst och bör inte förvänta sig en slewfoot när pucken är långt borta från situationen”, går det att läsa.

En eventuell dom kommer under dagen.


TV: De mest betydelsefulla Växjöspelarna
 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL