Simon Edvinsson.
Foto: Rick Ostentoski/USA TODAY Sports
AHL

Simon Edvinsson och Jonatan Berggren skadade

ANNONS

Simon Edvinsson har inlett säsongen med fyra poäng på två matcher i AHL. När Grand Rapids i natt ställdes mot Milwaukee saknades dock den svenske talangen med en överkroppsskada.

Sedan tidigare dras den tidigare Skellefteåstjärnan Jonatan Berggren med skadebekymmer. Nu får han sällskap av ytterligare en ung svensk på Grand Rapids skadelista.

När Griffins i natt tog emot Milwaukee Admirals saknades backtalangen Simon Edvinsson i hemmalagets laguppställning. Edvinsson har fått en flygande start på sin AHL-karriär, då den 19-årige backen producerat fyra poäng (1+3) på sina två inledande matcher med Grand Rapids. 

Skadan ska dock inte vara av det allvarligare slaget, skriver AHL-reportern Patrick Williams som i sin tur hänvisar till Griffins tv-kommentator Bob Kaser.

Berggren skadad i premiären

Edvinsson gjorde ett starkt intryck på Detroit Red Wings lagledning under försäsongen och bedömdes ha en chans att ta en plats i NHL-klubbens backuppsättning till NHL-premiären, men skickades ned till farmarligan bara dagar innan premiären mot Montreal.

Jonatan Berggren å sin sida tvingades utgå i AHL-premiären mot San Diego Gulls efter en tackling. Enligt tränaren Ben Simon kunde man inte fastställa vilken typ av skada som svensken ådragit sig i samband med matchen, mer än att den tidigare Skellefteåspelaren inte mådde bra. 

Pontus Andreasson och Albert Johansson kom till spel för Grand Rapids i 3–2-seger mot Milwaukee, dock utan att skriva in sig i poängprotokollet. Adam Wilsby återfanns på Milwaukees blålinje, men lyckades inte heller producera någon poäng i matchen.

***

Nattens enda svenska målskytt i AHL-hockeyn blev Bellevilles Viktor Lodin som med sitt andra mål för säsongen gav bortalaget en 2–1-ledning i mötet med Rochester Americans.

Rochester kunde till slut vinna matchen med 4–3 efter förlängning, där både Lawrence Pilut och Isak Rosén stod för varsin assistpoäng för Americans.


TV: Far och son Dahlén i “Wikegård vs.”

Den här artikeln handlar om: