Anna Amholt.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
Nyhet

Anna Amholt lägger av 22 år gammal – i sviterna av covid-19

ANNONS

Anna Amholt var en stor talang som ung men drabbades sedan hårt av covid-19. 
Nu berättar den 22-åriga målvakten att hon avslutar hockeykarriären.
– Jag klarar knappt av att gå upp och ner för trapporna i min lägenhet, säger Amholt till Radiosporten

För några år sedan var Anna Amholt en av Sveriges stora framtidsnamn på målvaktssidan. Men i april 2020 drabbades hon av covid-19 vilket ledde till långvariga symptom.

Efter att inte ha kunnat spela ishockey på över två år så berättar nu 22-åringen för Radiosporten att hockeykarriären nu är över. 

– Jag har svårt att se att min kropp ska klara av att prestera på den nivån igen tyvärr. Mitt stora mål är bara att få någon slags vardag, säger hon till Radiosporten och fortsätter: 
– Jag klarar knappt av att gå upp och ner för trapporna i min lägenhet. 

“Har inte haft något stöd alls” 

Anna Amholt var en stortalang som junior och vann ungdoms-OS med Sverige samt tog silver på JVM och då utsågs hon även till turneringens bästa målvakt. Hon blev sedan även uttagen till Damkronorna. På meritlistan har Amholt även ett SM-guld med Luleå/MSSK. 

Totalt spelade hon 45 matcher i SDHL för Luleå, AIK och HV71. Det var också i HV som målvakten spelade när hon först drabbades av cvoid-19 och nu uttrycker hon en besvikelse över bristen på stöd som hon fick av klubben. 

– Jag har inte hört ett ord från dem mer eller mindre. Någon gång ringde sportchefen och kollade läget om jag kunde spela. Till slut fick jag sätta ner foten och berätta att ”det här kommer inte gå”. Annars har jag inte haft något stöd alls, säger Amholt. 


TV: "HV71:s bästa spelare måste leverera mer"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL