Kevin Bieksa.
Foto: Bildbyrån (Bildmontage)
NHL

Kevin Bieksa skriver endagskontrakt – avslutar karriären med Vancouver Canucks

ANNONS

TV-experten Kevin Bieksa skriver endagskontrakt för att kunna avsluta karriären med Vancouver Canucks. 
– I själ och hjärta är jag, och har alltid varit, en Canuck. Därmed känns det passande att jag avslutar karriären som det också, säger han på klubbens hemsida. 

Kevin Bieksa har inte spelat i ligan på fyra år. Till vardags syns han i TV-rutan, då han arbetar för Sportsnet och Hockey Night in Canada som expert. Men nu skriver den forne backen ett endagskontrakt med Vancouver Canucks för att officiellt kunna lägga skridskorna på hyllan. 

– Jag är både ärad och tacksam att officiellt få avsluta min NHL karriär som en Vancouver Canuck. Det var ett privilegium att få inleda min karriär med den här fantastiska organisationen, i denna underbara stad, och med de bästa fansen i ligan, säger han på Vancouvers hemsida, och fortsätter:
– I själ och hjärta är jag, och har alltid varit, en Canuck. Därmed känns det passande att jag avslutar karriären som det också, säger han på klubbens hemsida.

Spelade över 800 NHL-matcher 

Kontrakt gäller för den 3 november, då den 41-årige Bieksa kommer hyllas i samband med matchen mellan Vancouver Canucks och Anaheim Ducks, hemma i Rogers Arena. Ducks råkar vara den enda andra klubben som Bieksa representerat under sina 13 år i NHL. 

Bieksa valdes i femterundan, som 151:a spelare totalt, av Vancouver i NHL-draften 2001. Under karriären noterades han för 278 poäng (63+215) på 808 spelade matcher.

På meritlistan har han även titeln som lagkapten för det kanadensiska landslaget i VM 2014, som sedan förlorade mot Finland i kvartsfinalen. 


TV: Här gör Holtz sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games