Cody Eakin.
Foto: Bildbyrån
Europa

Cody Eakin klar för SCL Tigers

ANNONS

Cody Eakin lyckades inte spela till sig ett kontrakt med Calgary Flames under försäsongen. Nu fortsätter 31-åringen sin karriär i Europa.
Under fredagen meddelade schweiziska SCL Tigers att centern skrivit på för klubben.

Cody Eakin har skrivit på ett kontrakt med SCL Tigers som sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Han tillför en enorm mängd erfarenhet till laget med sin exemplariska attityd. Han är känd för sin hårda spelstil och kommer att stärka oss i tekningscirkeln och med sin skridskoåkning i både powerplay och boxplay, säger sportchefen Pascal Müller till klubbens hemsida.

Provspelade med Calgary

Cody Eakin spelade 69 NHL-matcher med Buffalo Sabres förra säsongen och sköt så sent som säsongen 2018/19 22 mål på 78 matcher för Vegas Golden Knights. Den här hösten inledde han med att försöka provspela sig till ett kontrakt med Calgary Flames, men misslyckades tillsammans med Sonny Milano att spela till sig ett nytt NHL-avtal. Totalt har Eakin spelat 701 NHL-matcher under sin karriär och producerat totalt 256 poäng (110+146). 

På meritlistan har Eakin även en VM-turnering (2015) med Kanada, där han hjälpte det kanadensiska laget att bärga VM-guldet efter att ha producerat sex poäng på nio matcher.

I SCL Tigers blir Eakin lagkamrat med Luleås tidigare nyckelback Sami Lepistö, som flyttade till den schweiziska klubben inför den här säsongen.


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL