Rasmus Rissanen vill att ett mer fysiskt spel tillåts i SHL.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Det är inte innebandy – låt oss spela"

ANNONS

Örebro är det lag i SHL som tagit näst flest tvåminutersutvisningar under säsongsinledningen. Lagets back Rasmus Rissanen önskar att det skulle tillåtas ett hårdare spel i ligan.
– Det är fortfarande en fysisk sport, det är inte innebandy. Låt oss spela, säger han till Nerikes Allehanda.

Örebro har totalt ådragit sig 30 tvåminutersutvisningar under säsongsinledningens sex matcher, vilket innebär att bara Skellefteå (33 tvåminutersutvisningar på sju matcher) dragit på sig fler utvisningar.

Enligt Nerikes Allehanda har bedömningarna kring crosschecking blivit striktare från SHL-domarna denna säsong, något som Örebros back Rasmus Rissanen inte när någon stor supporter av.

– Ligan har sagt att de ska titta mer på det. Det känns som att de varje år hittar något de ska kolla på. I år är det crosscheckingar, något annat år är det boxa ut eller någonting annat, säger han till Nerikes Allehanda.

“Hoppas de låter oss spela”

Rissanen själv har ådragit sig åtta utvisningsminuter på de sex inledande matcherna, varav en utvisning varit för just crosschecking.

– Det tar lite tid innan det sätter sig men jag hoppas de låter oss spela för det är hockey. Det är fortfarande en fysisk sport, det är inte innebandy. Låt oss spela, säger han.

Timrå är det lag i SHL som dragit på sig flest utvisningsminuter i SHL denna säsong med 72 minuter på fem matcher. Laget har åkt på två stycken femminutersutvisningar samt ett matchstraff. 


Kritiken mot Brynäs stjärnor: "De har betalt för det"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games