Europa

Stefan Hedlund misslyckades med fräckis: "Tajmingen var inte bra"

ANNONS

Stefan Hedlund försökte sig på en fräckis i helgens möte med Ambrì-Piotta. I förlängningsspelet valde den svenske tränaren att plocka ut sin målvakt för att spela med en man mer – men släppte i stället in det matchavgörande målet.

Tidigare har den förre storspelaren Sergej Fedorov lyckats med det vågade draget i KHL. I helgen försökte Stefan Hedlund på sig fräckisen att ta ut sin målvakt i samband med förlängningsspelet – men den svenske succétränaren lyckades inte riktigt lika bra.

I stället för att hans Rapperswil kunde knipa bonuspoängen med en spelare mer på isen så lyckades Ambrì-Piottas Dario Bürgler sätta pucken i den tomma målburen. Redan i sekvensen innan var Ambrì-Piotta nära att avgöra i tom bur, men då åkte laget offside.

– Tajmingen var inte bra. Jag borde ha gjort ett bättre jobb, säger Stefan Hedlund till Blick.

Kommer testa igen

Svensken kommer dock inte att vara rädd för att testa på fräckisen igen. Till skillnad från NHL så får klubbarna i Schweiz behålla övertidspoängen trots att man förlorar efter att ha tagit ut målvakten i förlängningen. I NHL blir lagen av med poängen om man släpper in ett mål i tom kasse i övertidsspelet.

– Vi spelar för att vinna och kommer att göra allt som krävs för att uppnå det. Och spelar vi med fyra spelare mot tre så kommer vi vinna fler matcher än vi förlorar, säger Hedlund.

Stefan Hedlunds Rapperswil har fått en fin start på säsongen och ligger tvåa i den schweiziska ligan efter åtta spelade matcher, fyra poäng bakom serieledaren Genève-Servette. 47-åringen lämnade Skellefteå inför förra säsongen och gjorde succé under sin första säsong som tränare i Rapperswil, då han tog laget till en fjärdeplats i ligaspelet och utnämndes till ligans bästa tränare.

Se highlights från matchen här.


TV: Calle Järnkrok tvingades spela back

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games