Samuel Ersson.
Foto: Eric Hartline/USA TODAY Sports
NHL

Felix Sandström skadad – Samuel Ersson mot NHL-plats

ANNONS

Samuel Ersson kan komma att få inleda säsongen i NHL med Philadelphia Flyers. Landsmannen Felix Sandströms dras med skadeproblem – och i natt fick Ersson spela hela träningsmatchen mot New York Islanders.

Efter att ha bara ha fått spela fem matcher i AHL den gångna säsongen kan den tidigare Brynässtjärnan Samuel Ersson nu få sin chans i NHL med Philadelphia Flyers.

Sedan tidigare har förstemålvakten Carter Hart dragits med små skadeproblem under försäsongen – och i helgen ådrog sig den svenske burväktaren Felix Sandström en underkroppsskada. Det öppnade för Erssons i nattens match mot New York Islanders, där den 22-årige svensken stod hela matchen och räddade 21 av 23 skott i 1–2-förlusten mot New York Islanders.

Flyers spelar sin sista träningsmatch inför den stundande NHL-säsongen under natten till onsdag, svensk tid. Då förväntas Carter Hart få göra en match innan allvaret drar igång, men Samuel Ersson ser ut att ha en god chans att kunna finnas med i premiärlaget mot New Jersey nästa vecka.

***

Adrian Kempe blev målskytt på nytt för sitt Los Angeles Kings i natt. Den svenske centern sköt ett av Kings mål i 2–1-segern över Anaheim Ducks och noterades därmed för sitt andra mål på lika många försäsongsmatcher. Även Alexander Edler och Samuel Fagemo kom till spel för Kings, dock utan att skriva in sig i poängprotokollet.

Rocco Grimaldi, som kopplats samman med en SHL-flytt under hösten, stod för Anaheims enda mål i matchen där både Isac Lundeström och Jakob Silfverberg lämnade isen poänglösa.


Höjdpunkter: Det bästa från Klingberg 2021/2022

Den här artikeln handlar om: