Noora Räty.
Foto: REUTERS/David W. Cerny
Nyhet

Noora Räty vänder hem till Finland – klar för HPK

ANNONS

Noora Räty öppnade för att eventuellt flytta till Sverige. 
Men nu står det klart att den finska stjärnmålvakten återvänder till HPK hemma i Finland. 

Tidigare i veckan öppnade Noora Räty för en flytt till Sverige skulle kunna bli aktuellt efter att hon lämnat den kinesiska klubben Kunlun, som spelar i den ryska damhockeyligan. 

Men nu står det klart att den finska stjärnmålvakten inte väljer att testa på spel i SDHL. 

Under fredagskvällen presenteras hon nämligen av en nygammal klubb. Räty återvänder till HPK i Finland där hon även spelade i inledningen på fjolårssäsongen. 

– Det är en fantastisk möjlighet för vårt lag att få tillbaka Noora. Hon är utan tvekan en av de mest intressanta spelarna inom damhockey i världen. Jag är glad att hon kommer tillbaka till HPK, säger damansvarige Jorma Hassinen till klubbens hemsida

En av världens främsta målvakter

Räty är en av de mest meriterade dammålvakterna i världen, med nio VM och fyra OS med Finland på meritlistan. Hon har vunnit priset som VM:s bästa målvakt vid fem tillfällen, vilket är tre fler än delade tvåorna Kim St-Pierre och Sami Jo Small. På klubblagsnivå har hon vunnit den ryska ligan tre gånger och den amerikanska collegeligan två gånger. 

Under säsongen 2014/15 blev Räty den första dammålvakten att spela i den finska andra- och tredjeligan för herrar. Där gjorde hon åtta matcher med Kiekko-Vantaa i andraligan Mestis samt sex matcher i tredjeligan Suomi-sarja med Bewe Tuuski.


TV: Kaskisuo om konkurrensen: "Jag hatar att sitta på bänken"

Den här artikeln handlar om: