Linus Söderström & Tom Kühnhackl.
Foto: Bildbyrån
SHL

Efter krossen – flera nya skadeproblem för Skellefteå

ANNONS

Med en storspelande Linus Söderström i mål slog Skellefteå Färjestad med 6–0. Men det kan komma att bli en seger som kostar rejält. 
– Han följer inte med på resan, säger klubbens kiropraktor Jörgen Lindbäck till Norran. 

När Skellefteå besegrade Färjestad i tisdagens match gjord de det utan Anton Olsson och Simon Robertsson på isen. Nu kommer ytterligare skadebekymmer för laget från Västerbotten. 

När laget ska iväg på en bortaturné saknas inte bara Olsson och Robertsson. Utan laget kommer även behöva klara sig utan några av 6–0-vinstens framträdande spelare. 

Tom Kühnhackl, som var extremt viktig med sina totalt sex blockerade skott mot Färjestad, kommer inte följa med på resan. Istället får han stanna hemma och se sitt lag på håll i de tre kommande matcherna. 

– Han följer inte med på resan och han kommer inte att bli tillgänglig för att ansluta senare heller, säger klubbens kiropraktor Jörgen Lindbäck till Norran.

Matchhjälten ett frågetecken

Vidare ser det även ut som att Linus Söderström som var matchens jätte mot Färjestad är ett frågetecken. Han deltog inte i onsdagens träning och kommer åtminstone inte att följa med när laget åker till Karlstad för ett returmöte på torsdag. 

– Vi utvärderar honom dag för dag, det kan bli så att han ansluter senare, vi får se, säger Lindbäck till Norran. 

Elias Salomonsson är även ett frågetecken då han klev av matchen i tisdags och är fortsatt “febrig”.


TV: Krüger om att vara tillbaka i Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL