Johan Harju & Niklas Olausson
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Harju och Olausson i samtal med HockeyAllsvenska klubben

ANNONS

Både Johan Harju och Niklas Olausson är kontraktslösa, men ligger inte på latsidan, utan kämpar på med sina egna ispass. Nu bekräftar Luleåprofilerna samtal med hockeyallsvenska klubben Tingsryd, till NSD.
– Det är klart att det hade varit roligt att spela i samma lag som brorsan, säger Harju till tidningen. 

I Coop Norrbotten Arena ser Johan Harju och Niklas Olausson till att hålla sig i form genom att hålla sina egna ispass. Båda saknar kontrakt inför den kommande säsongen, men bekräftar nu att de varit i kontakt med Tingryds AIF i HockeyAllsvenskan, uppger en artikel från NSD. 

Enligt artikeln ska huvudtränare Fredrik Glader, och assisterande tränare Robert Nordberg, haft samtal med de två Luleåprofilerna.

– Jag har pratat med dem, och det är klart att det hade varit roligt att spela i samma lag som brorsan, säger Harju till NSD, som syftar på Jonatan Harju som ska göra sin andra säsong för klubben.

"Inte optimalt för oss"

Men än är det inga händer som skakats eller papper som skrivits på. Faktorer som familj och långa restider gör att spelarna inte bara kan packa väskorna och fara till Tingsryd. 

– Fast det tar ett tag att ta sig dit, och det känns inte optimalt för oss, tillägger Harju till NSD.

Centern Olausson var assisterande kapten under säsongen 2021/22 för EHC Visp i den schweiziska ligan. Han stod för 44 poäng (10+34) under 39 matcher. Forwarden Harju var också assisterande kapten förra säsongen när han representerade det österrikiske laget HC Pustertal i ICEHL. Totalt blev det 45 poäng (19+26) under 49 matcher.

Båda spelarna har flera säsonger med Luleå HF på meritlistan.


TV: Gustaf Franzén förklarar "Boforsandan"

Den här artikeln handlar om: