Joseph Berger.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Joseph Berger lämnar SSK

ANNONS

Backen Joseph Berger bryter med Södertälje SK. – Efter en tid av samtal gällande istid och roll har SSK och Joseph i samförstånd med varandra valt att bryta avtalet, skriver klubben på sin hemsida. Nu blir Tingsryd nu klubbadress.

Säsongen 2021/22 delade Joseph Berger sin tid jämt mellan KRIF Hockey i HockeyEttan och Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Med KRIF blev det 23 matcher innan Berger begav sig till den högre ligan. I SSK-tröjan blev det 21 matcher för den unge backen, där han gjorde ett mål och fyra assist under grundsäsongen. 

På deras hemsida meddelar SSK att 22-åringen inte kommer att representera klubben en säsong till, utan vill söka sig vidare efter nya möjligheter.

– Jag har haft en bra och utvecklande tid i SSK och jag uppskattar min tid i Södertälje. Jag önskar klubben lycka till i framtiden, säger Joseph Berger på hemsidan.

“Förståelse”

I och med att säsongspremiären är runt hörnet får den blågula klubben ge sig ut på jakt efter en ny backpjäs. Men SSK:s sportchef Emil Georgsson låter sig inte stressas av situationen, och säger följande: 

– Det är så klart tråkigt att Joseph känner att han vill gå vidare men jag har samtidigt förståelse för att det är ett viktigt år för honom personligen. Vi kommer så klart ge oss ut efter en ersättare. Den rekryteringen kommer ta den tid som behövs. 

Joseph Berger flyttar nu till Tingsryd.

Berger spelade även två matcher för Almtuna IS på utlåning från KRIF och lyckades med en assist.


TV: “Han vinner poäng- och skytteliga”

Den här artikeln handlar om: