Nick Suzuki
Bildbyrån
NHL

Nick Suzuki blir historisk lagkapten i Montréal

ANNONS

Nick Suzuki blir ny lagkapten för Montréal Canadiens. Han efterträder Shea Weber på posten - och blir den yngste kaptenen i klubbens drygt 100-åriga historia.
– Det är en stor roll, men jag tror att jag är redo för den, säger 23-åringen.

2018 tog Shea Weber över som lagkapten. Han hade sedan rollen till i somras, då hans kontrakt trejdades till Vegas Golden Knights. Den skadade backen spelade emellertid ingen match förra säsongen, och hans karriär är med största sannolikhet över.

Nu har Montréal utsett Webers efterträdare på kaptensposten. Det blir stjärnforwarden Nick Suzuki som får uppdraget att ta sig an rollen i mesta mästarna. Det bekräftar klubben på sin sajt. Blott 23-årige Nick Suzuki är Montréals 31:a lagkapten någonsin - och dessutom den yngste.

– Ibland pratar du med en 23-åring, men han känns som en 18-åring. Med Nick är det tvärtom. När jag pratar med honom känns han som en 30-åring, och det känns också som att han varit i ligan en lång tid även om han inte varit det, säger klubbens vicepresident Jeff Gorton.

Byttes mot dåvarande lagkaptenen

Suzuki draftades av Vegas 2017, som 13:e spelare totalt. Innan NHL-debuten trejdades han emellertid till Montréal - i utbyte mot den dåvarande lagkaptenen Max Pacioretty. Han har gjort 143 poäng på 209 NHL-matcher för Canadiens. Förra säsongen vann han den interna poängligan md 13 poängs marginal, efter att ha besökt poängprotokollet vid 61 tillfällen.

– Det är en ära för mig att bli lagkapten för Montreal Canadiens. En ära och ett privilegium, säger han i en kommentar.

Sylvio Mantha var tidigare den yngste kaptenen i Canadiens historia. Han var 24 år när han blev kapten - för 96 år sedan.


TV: Drottningen släpper pucken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL