Oliver Johansson och Kimmo Kapanen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Timrå tänker inte låna ut Oliver Johansson – än: “Kommer garanterat spela SHL-matcher”

ANNONS

Timrå har just nu 13 forwards med Anton Wedin på skadelistan. 
Då är det oklart vad som händer med forwardstalangen Oliver Johansson – men än har Timrå ingen plan för att låna ut honom.
– Han kommer garanterat att spela SHL-matcherna, säger sportchefen Kimmo Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Efter att ha värvat in Jonathan Dahlén är det nu tuff konkurrens om forwardsplatserna i Timrå IK – och då väntar klubben fortfarande på Anton Wedin som är på skadelistan. 

Då finns risken att 19-årige talangen Oliver Johansson hamnar i kläm. Forwardslöftet har imponerat under försäsongen och enligt sportchefen Kimmo Kapanen har han spelat till sig en plats i A-laget. 

– Vi har 14 forwards under kontrakt och som han spelade mot Leksand så kommer han vara en spelare i laguppställningen också. Det är inte jag som bestämmer det egentligen, men han har gjort bra jobb, han spelar bra och är på rätt väg. Han kommer garanterat att spela SHL-matcherna, säger Kapanen till Sundsvalls Tidning och fortsätter:
– Vi fokuserar bara på Timrå IK. Fortsätter han som han har spelat nu så behöver vi inte ens fundera på var han ska spela, utan då kommer han spela för oss. Det är positiva grejer på gång.

“Då kanske vi kan låna ut honom”

Men en utlåning skulle kunna bli aktuellt för Johansson efter att Anton Wedin återvänder till truppen menar Kimmo Kapanen. 

– Om alla i A-laget är friska och så – då kanske vi kan fundera om vi kanske kan låna ut honom till HockeyAllsvenskan under en period, så han kan spela A-lagsmatcher. Även så att han har möjlighet att spela JVM i jul. Vi kommer följa varje vecka hur det går och hur situationen ser ut. Men det måste också vara naturligt för honom, så vi inte bara lånar ut honom en vecka hit eller dit. Han måste ha tryggheten bakom sig, säger Kapanen till ST

Oliver Johansson spelade 14 SHL-matcher i fjol utan att göra poäng men han imponerade stort i J20-laget med 41 poäng på 33 matcher. Han har tidigare även gjort tre mål på fem matcher för Timrå i HockeyAllsvenskan. 


Throwback: Dahlén draftad av Ottawa

Den här artikeln handlar om: