Emil Georgsson och Fredrik Bergvik.
HockeyAllsvenskan

Södertälje letar målvaktslösning efter skada på Fredrik Bergvik

ANNONS

Statusen på Fredrik Bergvik är osäker efter en skada. 
Då kan Södertälje ge sig ut på marknaden för att leta efter en eventuell tredjekeeper.
– Det är mer en trygghet vi söker, som kan lösa problemet på kort sikt, säger sportchefen Emil Georgsson till Länstidningen Södertälje

Södertälje har fått bekymmer inför den allsvenska säsongen då Fredrik Bergvik skadades på en träningsmatch. Statusen på Bergvik är osäker och han kommer förmodligen missa premiären den 23 september – men det är oklart hur länge han kan bli borta. 

Det gör att SSK:s sportchef Emil Georgsson nu börjar titta på marknaden efter en möjlig målvaktslösning. 

– Bergviks skada är lite lurig, utan att säga vad det är. Det vi gör nu är att vi följer rehabprocessen, märker vi efter de veckor vi fått till oss att det inte händer nånting, så kanske vi får tänka annorlunda. Men nu är det mer en trygghet vi söker, som kan lösa problemet på kort sikt, säger Georgsson till Länstidningen Södertälje.

“Har inte kontaktat någon klubb än”

I första hand letar SSK efter någon som kan komma in och agera tredjekeeper för att stabilisera läget – även om laget just nu har junioren Jonathan Petersson som har tränat med A-laget och fick spela i en träningsmatch. 

Enligt Emil Georgsson kan det bli aktuellt för honom att fråga om SSK kan få låna in en SHL-målvakt i början av säsongen. 

– Vissa SHL-klubbar har kanske en tydlig etta och tvåa på målvaktssidan, kanske finns en andrakeeper där som en SHL-klubb kan ge chansen att få en match i någon form. Men jag har inte kontaktat nån klubb än, nu har vi mest sett över alternativen själva, säger sportchefen till LT.

Med Fredrik Bergvik skadad ser kvalhjälten från i våras, Nikita Tolopilo, ut att få ta ett stort ansvar för Södertälje när HockeyAllsvenskan börjar. 


TV: Markströms misslyckade drag – för att få Gaudreau att stanna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL