Kan John Tortorella få rätsida på Philadelphia Flyers?
Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Philadelphia Flyers säsong 2021/22

Alla förväntade sig en värvningsbomb från Philadelphia Flyers sida. Men allt fansen fick var problembarnet Tony DeAngelo – och ursäkter. Nu går man in i säsongen mer nederlagstippat än kanske någonsin. Och inte ens demoncoachen John Tortorellas inträde lär piska det här laget närmare slutspel, tror Uffe Bodin.

  • “Goda möjligheter för svensken att etablera sig i NHL”
  • “Interna poängkungen – en besvikelse”
  • “Från Norris-potential till flopp”
  • Klubbledningen i skottgluggen – efter 'löftet' till fansen"
  • “Tortorella stämmer i bäcken”

Det känns inte som det finns något mellanläge när det kommer till Philadelphia Flyers. Antingen är de ett topplag eller så är de ett bottenlag. Den senaste säsongen var de onekligen det senare.

Man skulle kunna gå så långt som att kalla dem den största besvikelsen i ligan. Inte för att någon såg dem som en Stanley Cup-utmanare på förhand, men med laget de hade kändes det inte världsfrånvänt att förvänta sig en slutspelsplats.

Men det var det.

Efter 82 omgångar hade laget bara spelat in 61 poäng och var med det NHL:s fjärde sämsta lag, med endast Montréal, Arizona och Seattle bakom sig poängmässigt. Klubbens sämsta resultat sedan katastrofsäsongen 2006-07 då de var sämst i hela ligan med 56 poäng.

Coachen Alain Vigneault fick sparken under säsongen och ersattes av Mike Yeo. Ingen av dem hade någon lycka med sig och det kom inte som någon större överraskning när John Tortorella anställdes efter säsongen. Tortorella är precis vad Flyers behöver just nu för att boosta moralen och ansvarstagandet.

Under hans tuffa ledning har Flyers åtminstone en chans till upprättelse. Men frågan är hur troligt det är att det här laget ska närma sig slutspel efter en sommar som uteslutande bjudit fansen på besvikelser.

Utifrån sju olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
55 kr / mån*
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
*Betalas årligen. Totalt 659 kr
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL