Se höjdpunkterna från Luleås seger mot Sparta Prag.
CHL

Färjestad vann stökig CHL-match: "Kul när det hettar till"

Färjestad tog en ny kassaskåpssäker seger i CHL.
Gårdagens 6–1-seger mot tyska Straubing Tigers var dock av det stökigare slaget – med två matchstraff för gästerna.
– Så länge det inte är fula saker så tycker jag det är kul när det hettar till, säger målskytten Marcus Westfält till Värmlands Folkblad.

Färjestad följde upp fredagens 7–0-seger mot Villach genom att besegra tyska Straubing Tigers med 6–1 under söndagen. Michael Lindqvist var en av matchens förgrundsfigurer med sina tre poäng (2+1), medan nyförvärvet Marcus Westfält fick göra sitt första mål i Färjestadströjan.

– Skönt att få sätta dit den och få en snabb revansch efter deras ledningsmål. Jag är inte här för att producera massa poäng, men samtidigt vill man alltid hjälpa till. Anledningen till att jag skrev ett längre kontrakt var för att ta steg för varje säsong och får en större roll, säger Westfält till Värmlands Folkblad.

Två matchstraff

Publiken i Karlstad fick, förutom de sju målen, även se två matchstraff delas ut under matchens gång. I den andra perioden fick Travis St. Denis lämna matchen efter att han satte klubben mellan benen på Färjestads unge forward Lucas Forsell, medan den NHL-meriterade backen Brandon Manning fick matchstraff halvvägs genom den tredje perioden efter ett slagsmål.

– Så länge det inte är fula saker så tycker jag det är kul när det hettar till. Det är ändå en turnering som alla vill vinna och man blir så klart extra taggad när det är känslor. Men sedan tycker jag man ska ha klubban på isen och inte på något annat ställe, säger Westfält.

I och med sina två inledande segrar i gruppspelet toppar Färjestad grupp F, tre poäng före Straubing Tigers.

Färjestad – Straubing Tigers 6–1 (2–1, 2–0, 2–0)
Färjestad: Michael Lindqvist (2), Marcus Westfält, Lucas Forsell, Per Åslund, Linus Johansson.
Straubing: Travis St. Denis.

***

Även Luleå lyckades ta sin andra raka seger i CHL:s gruppspel då man under söndagen tog en 3–2-seger borta mot Sparta Prag. Juhani Tyrväinen (1+1) och Isac Brännström (0+2) spelade framträdande roller för norrbottningarna, medan Joel Lassinantti vaktade kassen och räddade 18 skott från det tjeckiska huvudstadslaget.

Liksom Färjestad toppar Luleå sin grupp i CHL efter två raka trepoängare.

Sparta Prag – Luleå 2–3 (0–1, 0–0, 2–2)
Sparta Prag: Jan Buchtele, Miroslav Forman.
Luleå: Juhani Tyrväinen, Linus Fröberg, Oscar Engsund.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

***

Skellefteå tog två viktiga poäng mot tjeckiska Trinec efter att västerbottningarna förlorat CHL-premiären mot Davos i fredags. Skellefteå såg ut att gå mot tre säkra poäng efter att man gått upp i en tvåmålsledning i den tredje perioden, men en sen kvittering från gästernas sida tvingade fram en förlängning.

Där kunde Jonathan Johnson raka in sin egen retur och skjuta extrapoängen till Skellefteå, som i och med segern hakar toppen i grupp H. Gruppen toppas av Davos, som har full pott, medan Trinec ligger två poäng före Skellefteå med två matcher spelade.

Skellefteå – Trinec 3–2 e. sd (0–0, 0–0, 2–2, 1–0)
Skellefteå: Anton Olsson, Rickard Hugg, Jonathan Johnson.
Trinec: Martin Ruzicka, Milos Roman.