SHL

Fredrik Sjöström om försöken att göra sig av med Johan Sundström

ANNONS

Johan Sundström kommer lämna Frölunda. Frågan är bara när, var - och framför allt hur. Nu talar det mesta för att han i alla fall inte kommer köpas ut.
– Det går inte att säga hur lång tid det tar. Kanske inte något som ligger supermycket på oss heller, det handlar om var han (Johan) vill spela, säger Fredrik Sjöström till Rakapuckar.com.

2016 utsågs han till slutspelets MVP, och 2019 skrev Johan Sundström ett fyraårskontrakt med Frölunda när han kom hem som en stjärnvärvning efter ett par år i KHL. Men det där fyraårskontraktet kommer, av allt att döma, inte fullföljas.

Sundström kommer från en blytung säsong och var till och med petad under slutspelet. Frölunda har gjort det klart för ex-stjärnan att han inte ingår i klubbens planer, och under en ganska lång tid har det snackats om att Sundström ska köpas ut från det sista året på hans kontrakt. Men så blir det av allt att döma inte. Parterna har inte lyckats enas om en utköpssumma.

“Har en jättebra dialog”

För att Frölunda ska bli av med, åtminstone delar av, Sundströms jättelön på närmare 300 000 kronor i månaden behöver han bli klar för en ny klubb.

– Det är så det känns nu, ja, bekräftar sportchefen Fredrik Sjöström för Rakapuckar.com.
– Det går inte att säga hur lång tid det tar. Kanske inte något som ligger supermycket på oss heller, det handlar om var han (Johan) vill spela. När han vet det, då inleds någon form av diskussion, menar sportchefen.

Sjöström menar dock att han, trots det känsliga läget, inte hyser något agg mot Sundström och säger att det är viktigt att ha respekt för spelaren då det är Frölunda som satt honom i den här situationen.

– Klart att det vore skönt för båda sidor att få det snabbt löst. Men ibland blir det inte så. Varje situation är sin egen. Jag upplever inte att det är jobbigt att prata med Johan eller hans rådgivare. Vi har en jättebra dialog, ingen pajkastning, mer att vi måste hitta ett sätt att lösa det här. Vi vill Johan väl, hoppas han ska hitta en klubb där han ska ha framgång. Men det kan ta lite tid, det får man ha lite respekt för, för en spelare är det inte bara att hoppa på något, det måste sjunka in.

Sundström gjorde 6+9 på 46 matcher i SHL den gångna säsongen.


TV: Frölundatalangens händelserika säsong 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL