Oscar Alsenfelt blir sportchef i SDHL.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL 1

Oscar Alsenfelt blir sportchef i SDHL

ANNONS

Oscar Alsenfelt har hittat ett nytt hockeyjobb efter uppbrottet med Malmö. Målvakten avslutar spelarkarriären och blir i stället sportchef i SDHL.
– Jag ser oerhört mycket fram emot att bli en del av SDHL och vara med att ta ligan till nästa steg, säger han till ligans hemsida.

Sedan i somras har SDHL letat en ny sportchef sedan Gizela Ahlgren Bloom valt att lämna uppdraget för ett jobb inom SHL. Nu har ligan hittat ersättaren.

Via sin hemsida meddelade SDHL i dag att den tidigare Malmömålvakten Oscar Alsenfelt blir ligans nya sportchef.

– Vi är mycket nöjda att vi kunnat anställa Oscar. Han har en elitishockeybakgrund och bra studier samt visar ett stort driv för damishockeyns utveckling, säger ligans ordförande Agne Bengtsson.

“Kommer kunna dra nytta av varandra”

Alsenfelt lämnade Malmö i våras, då klubben valde att gå skilda vägar med målvakten trots att den landslagsmeriterade målvakten hade ett år kvar på kontraktet. Klubben erbjöd i stället Alsenfelt ett jobb inom klubben, ett jobb som han sedermera valde att tacka nej till.

Nu fortsätter Alsenfelt alltså karriären utanför isen.

– Damhockeyn i Sverige är ungefär lika gammal som jag, och vi båda är på en tillväxtkurva där vi kommer kunna dra nytta av varandra. Jag ser oerhört mycket fram emot att bli en del av SDHL och vara med att ta ligan till nästa steg, säger Alsenfelt.

Avslutar spelarkarriären

I och med anställningen väljer Alsenfelt även att avsluta sin spelarkarriär.

– Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta. I den perfekta av världar hade jag gjort det på mina egna villkor, tillsammans med alla er där ute. Men den här branschen är som den är och jag har landat i klubbens beslut. Nu önskar jag inget annat än fortsatta framgångar för alla inblandade, säger han till Malmös hemsida.

Under sin spelarkarriär utsågs Alsenfelt till SHL:s bästa målvakt 2017 och tilldelades samma år Honken Trophy. Han tog upp både Växjö (2011) och Leksand (2013) till SHL och spelade totalt 327 matcher i ligan. 

35-åringen tillträder sin nya tjänst som sportchef i SDHL den 1 september. SDHL-säsongen drar igång den 16 september.


TV: Frölundatalangen om sin händelserika säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL