HLINKA GRETZKY CUP
Otto Stenberg glänste i Hlinka Gretzky-premiären.
Foto: Imago
Hlinka Gretzky Cup

Svensk premiärseger i Hlinka Gretzky Cup

ANNONS

Småkronorna fick under sena måndagskvällen den start de ville ha på Hlinka Gretzky Cup i Kanada. Svenskarna premiärbesegrade Slovakien med 4–1 efter att Frölundas talang Otto Stenberg noterats för tre poäng.

Otto Stenberg öppnade sin poängproduktion i den andra perioden när han spelade fram Zeb Forsfjäll till dennes 1–0-mål. Slovakien kvitterade matchen drygt sex minuter in i den tredje perioden, men Stenberg såg till att ge Sverige en ny ledning bara 19 sekunder efter slovakernas kvitteringsmål.

David Edstrom kunde sedan raka in 3–1-målet innan Stenberg fastställde slutresultatet till 4–1 i tom kasse med en dryg minut kvar att spela av matchen. 

“Väldigt skön känsla”

Målvakten Noah Erliden, hemmahörande i HV71, stoppade 32 skott i matchen och noterades även för en assist på Forsfjälls 1–0-mål i den andra perioden.

– Det är en väldigt skön känsla att vinna den första matchen, säger Erliden till turneringens hemsida.
– Jag är väldigt glad över var vi som lag är just nu. Vi blockerar skott och spelar perfekt i box play. Vi ha ett bra lag där alla pratar med alla. Det här var ett bra steg för oss in i turneringen.

För Småkronorna fortsätter Hlinka Gretzky Cup i kväll då man ställs mot Schweiz. Den matchen startar klockan 19:00, svensk tid.

Sverige – Slovakien 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)
Sverige: Otto Stenberg (2), Zeb Forsfjäll, David Edstrom.
Slovakien: Samuel Barcik.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL