SHL

Petteri Lindbohm klar för Frölunda

ANNONS

Petteri Lindbohm avslutade den gångna säsongen med stjärnlaget Florida Panthers. Nästa säsong väntar SHL-spel i Frölunda.

Via sin hemsida meddelar Frölunda att den finske OS-backen Petteri Lindbohm har skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Vi har jagat en back och nu har vi hittat Petteri. En bra tvåvägsback med erfarenhet i massor som kommer att stärka vår backsida, säger sportchefen Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

28-åringen spelade större delen av den gångna säsongen i den dåvarande finska KHL-klubben Jokerit innan han i slutet av februari skrev NHL-kontrakt med Florida Panthers. Dessförinnan han Lindbohm med att vinna OS-guld med de finska lejonen.

– Jag har hört mycket positivt om Frölunda och det är en av de bästa klubbarna i Europa. Jag har länge velat spela i Sverige och när jag fick chansen tvekade jag inte. Frölunda är ett bra ställe att vara på och en möjlighet för mig att utvecklas, säger Lindbohm.

Totalt blev det nio matcher för Lindbohm i Florida Panthers under säsongsavslutningen. Dessförinnan hade han spelat 40 NHL-matcher med St. Louis Blues mellan 2014 och 2017.

På meritlistan har Lindbohm även två VM-turneringar med Finland, vilket resulterat i ett VM-guld (2019) och ett VM-silver (2021). Mellan 2018 och 2021 spelade han i den schweiziska ligan med Lausanne och Biel-Bienne.


Experten: Adam Boqvist får sitt stora NHL-genombrott

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL