Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Tkachuk öppnar upp om trejden: ”Då förändrades allt”

ANNONS

Matthew Tkachuk meddelade Calgary att han inte ämnade att skriva ett nytt kontrakt med klubben. Fem dagar senare annonserade Flames en jättetrejd med Florida Panthers. För Sportsnet berättar stjärnan nu om beslutet.
– Det var som att riva av ett plåster direkt, säger 24-åringen.

Det har på många sätt varit en omtumlande tid för Calgary Flames.

Snabbt efter att säsongen tog slut började rykten florera att Johnny Gaudreau såg över sina alternativ. När free agency-perioden sedan började stod det klart att superstjärnan lämnade Calgary – för Columbus.

Bara en dryg vecka senare kom då beskedet att nästa storspelare nobbade en fortsättning i klubben. Matthew Tkachuk, som var en restricted free agent, meddelade att han inte tänkte skriva på ett längre kontrakt med Flames.

– Det fanns många anledningar. I slutet av dagen ville jag värdera var jag var, och efter att ha pratat med ett par lag kom jag till den slutsatsen. Jag visste inte vad mitt beslut skulle vara tills den perioden. Då förändrades allt, säger forwarden i en intervju med Sportsnet.

”Gjorde ett otroligt jobb”

Både Matthew Tkachuk och Johnny Gaudreau gjorde över 100 poäng för Calgary under den gångna säsongen. Två tapp som skulle ha kunnat krossa vilken klubb som helst. 

När man då trejdade Matthew Tkachuk till Florida skrev spelaren direkt på ett åtta år långt kontrakt med klubben värt 76 miljoner dollar. Men det Calgary fick tillbaka av Panthers var inte heller helt fy skam: En annan 100 poängs-spelare i Jonathan Huberdeau, en bra back i MacKenzie Weegar och ett val i förstarundan.

– Jag ville se till att jag inte lämnade dem i sticket. Han (Brad Treliving, GM i Flames) gjorde ett otroligt jobb. Han är en av de mest respekterade general managers i ligan av en anledning. Vi jobbade tillsammans och jag tror att vi båda är nöjda med resultatet.


TV: Ludvig Jansson draftad av Florida Panthers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL