Foto: Bildbyrån
NHL

Artturi Lehkonen skriver nytt med Colorado

ANNONS

Artturi Lehkonen kom till Colorado i mars för att stärka laget i säsongsavslutningen. Den finska forwarden klev fram i slutspelet och belönas nu med ett femårskontrakt av mästarna. 
– Passad perfekt i vårt lag förra säsongen, säger Colorados general Manager Chris MacFarland på klubbens hemsida. 

Backar vi bandet till säsongen 2015/16 hade Artturi Lehkonen precis tagit SM-guld med Frölunda efter att ha dominerat slutspelet. 

När den gångna säsongen summerades hade den finska anfallaren klivit fram igen i slutspelssammanhang. Lehkonen kom till Colorado i mars och kom till rätta direkt. Stanley Cup-bucklan lyftes och Lehkonen hade minst sagt förtjänat en fortsättning i klubben. Totalt stod han för 14 poäng på 20 matcher i slutspelet. 

Nu skriver 27-åringen på ett nytt kontrakt.

– Artturi passade perfekt i vårt lag förra säsongen och hade självklart en viktig roll i slutspelet. Han är extremt mångsidig, kan spela överallt. Han har en non-stop-motor och tar aldrig ledigt i ett byte. Han är väldigt smart, tävlingsinriktad och vet sin roll oavsett vad som krävs av honom. Att ha kvar en spelare av den här kvalitén var av högsta prioritet och vi är glada över att ha honom här de kommande åren, säger Colorados general Manager Chris MacFarland till klubbens hemsida. 

Det nya kontraktet gäller över de kommande fem åren.


TV: Stor glädje under Colorados paradfirande i Denver

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL