COLORADO - TAMPA BAY 3-1 I MATCHER
NHL

Märkliga bilderna efter avgörandet - ingen fattar att pucken är inne

ANNONS

Nazem Kadri gjorde comeback efter skada - och blev hjälte direkt. Han sköt 3-2 i förlängningen, men ingen förstod att pucken var inne.
– Jag har väntat på det här i hela mitt liv, sade hjälten.

Colorado kan säkra Stanley Cup-titeln hemma i Ball Arena, natten mellan fredag och lördag. Det står klart efter att de vunnit en jätterysare i Amalie Arena i natt. En match som avgjordes först efter förlängning.

Då klev Nazem Kadri fram. Kadri skadade sig i slutskedet av konferensfinalen mot Edmonton och missade de tre inledande finalmatcherna. I natt var han tillbaka i laget igen och blev den stora matchvinnaren i övertidsperioden. Kadri bröt in från kanten och avslutade distinkt, och fick upp pucken i nättaket.

Problemet? Ingen såg att pucken var inne. Den fastnade nämligen i nätet och försvann ur åsynen för samtliga spelare. Först efter en ganska lång stund efter målet förstod Coloradospelarna att pucken var inne, och att de hade säkrat segern.

Det påminde en hel del om Patrick Kanes övertidsavgörande som säkrade Chicagos Stanley Cup-titel 2010. Han gjorde då ett liknande mål och ingen, förutom Kane, såg att pucken gick in.

Det var annars Tampa som, resultatmässigt, satt i förarsätet under stora delar av matchen. Anthony Cirelli gav laget ledningen redan i matchens första minut, och efter att Nathan MacKinnon kvitterat kunde Victor Hedman ge Tampa Bay ledningen igen efter en fin solprestation. Tampa Bay ledde med 2-1 inför slutperioden.

– Vi spelar med bra fart och använder pucken bra. Det viktigaste är att vi inte gör lika många turnovers som vi gjorde i de första två matcherna. Vi spelar smartare med pucken, konstaterade backen Jan Rutta i NHL Networks.

Colorado lyckades dock ta sig tillbaka i matchen på nytt, och kvitterade genom veteranen Andrew Cogliano i den tredje perioden. Ett mål som tog matchen till förlängning - där alltså Nazem Kadri blev matchvinnare med ett mål som redan nu är ett klassiskt sådant i Denver.

– Jag har väntat på det här i hela mitt liv, så jag tänkte att jag slutar stå vid sidan om och titta på vad andra gör - och ansluter till festen själv. Jag är bara så tacksam att få vara en del av det här med den här gruppen, det går inte att skriva en bättre historia, sade matchvinnaren.

Colorado leder nu finalserien med 3-1 i matcher.


TV: Höjdpunkter från nattens match

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 16 maj
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 17 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM