Det var en smärtsamt säsong för Aleksandr Romanov och hans Montréal Canadiens.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Montréal Canadiens säsong 2021-22

Stanley Cup-final i fjol – sämst i hela ligan i år. Det här var en säsong som skakade om NHL:s mesta mästare. Men bottenplaceringen för också något gott med sig. Nästa månad väljer Montréal Canadiens som första lag i NHL-draften hemma i Bell Centre. Det tänder en glimt av hopp inför framtiden.

  • “Håller stjärnmålvaktens knä för mer hockey?”
  • “Tidigare storspelaren fick fart på jättelöftena"
  • “Från Norris-kandidat – till jätteflopp som kan bli trejdad”
  • “Då kommer de ha ett tvåhövdat monster i mitten av banan”

Ibland måste man slå i botten för att kunna vända uppåt igen.

Montréal Canadiens och deras luttrade fans hoppas att det ska finnas sanning i det påståendet.

Efter en drömlik fjolårssäsong som slutade med en högst oväntad Stanley Cup-final mot Tampa Bay Lightning blev det oreda både på och utanför isen i år. Utöver att förlora fler matcher och plocka färre poäng än någonsin tidigare i klubbens stolta historia fick fansen uppleva en strid ström av dåliga nyheter.

Både general managern Marc Bergevin och coachen Dominique Ducharme sparkades.

Stjärnmålvakten Carey Price checkade in sig på rehab medan stjärnbacken Shea Webers karriär är över – trots att det återstår fyra år på kontraktet. Tilltänkta nyckelspelare som Ben Chiarot, Tyler Toffoli och Artturi Lehkonen trejdades på löpande band när förlusterna hopade sig. Och unga förväntade genombrottsspelare som Alexander Romanov, Cole Caufield och Ryan Poehling hade under långa stunder svårt att göra sig rättvisa i ligan.

Men mitt i misären föddes också en framtidstro. Den lär göra sig ännu mer tydlig i samband med NHL-draften nästa månad. Där kommer Montréal Canadiens högst sannolikt att addera en framtida toppcenter. 

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag efter säsongen.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: