Joel Nyström.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SHL

Joel Nyström tvingas till operation – kan missa JVM

ANNONS

Både Mikael Wikstrand och Joel Nyström tvingas till operation efter guldet med Färjestad. Nu är den sistnämndes medverkan i sommarens JVM oviss.
– Det är oklart om han kan spela där, säger Färjestads medicinskt ansvarige Mattias Hell till Värmlands Folkblad.

Säsongen har varit slitsam för både Mikael Wikstrand och Joel Nyström. Nu tvingas bägge Färjestadsbackarna att lägga sig på operationsbordet för att få bukt på skador.

Joel Nyström har brottats med en krånglande fot under säsongen och nu väntar en sedan tidigare inplanerad operation för att få bukt med problemet.

– Han missade ju mycket redan i augusti av den anledningen. Därefter har han spelat med ett hål i skridskon, vi fick bygga upp runt, säger Färjestads medicinskt ansvarige Mattias Hell till Värmlands Folkblad.

Operationen gör att Nyströms medverkan i sommarens JVM är oviss.

– Det är oklart om han kan spela där. Det beror på hur stort ingreppet blir och hur det känns när han sätter ned foten i skridskon. Det är hög belastning igen när skridskorna kommer på, så det kan bli irriterat. Vi får avvakta, helt enkelt, säger Hell.

Wikstrand blir borta ett halvår

För Mikael Wikstrand väntar uppemot ett halvårs frånvaro efter att han ska genomgå en knäoperation. Backen skadade sig i kvartsfinalserien mot Skellefteå och kunde bara spela elva minuter under hela finalspelet mot Luleå.

Frånvaron innebär att backen, som vände hem till Sverige och Färjestad inför den här säsongen, kan komma att missa de inledande månaderna av nästa SHL-säsong.

– De första två månaderna efter operationen är det en ganska strikt rehabprocess, med ganska mycket restriktioner där han mest får köra överkropp. Men flyter det bara på utan infektioner ska han kunna börja vara på is själv efter runt fyra månader, säger Hell till Värmlands Folkblad.


TV: Därför blev Färjestad svenska mästare

Den här artikeln handlar om: