Axel Bergkvist & August Tornberg
Bildbyrån
SHL

Färjestad förstärker med Axel Bergkvist och August Tornberg

ANNONS

De första förstärkningarna till Färjestads kommande säsong är nu klara.
Allsvenska backarna August Tornberg och Axel Bergkvist skriver på för mästarna. 

En ung talang och en “late bloomer”. Det är så Färjestad beskriver sina nya backförstärkningar på sin hemsida. 

Axel Bergkvist, med Leksand som moderklubb bröt igenom ordentligt under den gångna säsongen i Mora. Nu skriver 21-åringen ett treårskontrakt med mästarna från Karlstad. 

– Axel är en offensivt skickligt back som spelat på ett moget sätt under säsongen i Mora, där han också haft en framträdande roll. Han har en långsiktig plan med sitt hockeyspelande där första steget är att kliva in i SHL och vi är glada att han gör det hos oss, säger sportdirektör Rickard Wallin på klubbens hemsida.

Tagit den långa vägen

August Tornberg, 29 år, är naturligtvis den som beskrivs som “late bloomer”. Backen har tagit den långa vägen till toppen genom ett flertal säsonger i Hockeyettan. Han kommer senast från spel i Västerås och får nu för första gången chansen i den högsta divisionen. Hans kontrakt är skrivet över två år framöver. 

– Jo men det var ett bra år. Haft lite strul med skador och har tagit en lite längre resa än andra för att komma till SHL, men nu är jag här och det ska bli jättekul, säger Tornberg. 

Tornberg är kusin till C Mores expertkommentator Johan Tornberg.

Inte den första i familjen

Bergkvist hade redan under säsongen med Mora förstått att Färjestad var intresserade och trodde tidigt att en övergång skulle bli klar. Nu får den unga backen äntligen dra på sig tröjan, men inte som den första i familjen. 

– Jo så är det. Farsan (Per-Ragnar) var målvakt här på 90-talet. Han öppnade väl mest båsdörr, men ändå, säger Bergkvist.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL