VM 2022
Bildbyrån
VM 2022

Tre Kronor tog komfortabel seger mot Storbritannien

ANNONS

Tre Kronor fortsätter vinna i VM. Och Rasmus Asplund fortsätter göra mål.
Under tisdagskvällen gjorde Aspund två mål i 6-0 segern mot Storbritannien. 
– Det är en bra genomförd match, vi vinner och tar poängen. Nu går vi vidare, säger Rasmus Dahlin. 

Senaste gången Tre Kronor ställdes mot Storbritannien var i förra årets VM-turnering. Då inledde britterna matchen bra och hade med sig 1-1 in till första periodpausen. 

I kvällens match blev det en helt annan start på matchen. Redan efter 13 sekunder kunde Sveriges succéman Rasmus Asplund inleda målskyttet. Därefter rann det iväg direkt. 

Efter den första perioden hade Tre Kronor en 5-0 ledning. Rasmus Asplund fick göra sitt andra för dagen och Rasmus Dahlin sitt första i VM-sammanhang. 

– Den gick ribba in va? Eller vad hände? Jag sikta högt, den gick på en klubba och tunnel, lite turligt, men jag tar den. Vi hade en bra första period. Vi får inte slappna av här. Vi vet att de kommer stenhårt, så det gäller att vi tänker defensivt först och sen kommer det andra, säger Dahlin till Viaplay efter första perioden. 

“Lite för många som vill vara med och leka”

Slappna av var det Tre Kronor inte fick göra enligt Dahlin, men i den andra perioden var det ett Sverige som gjorde precis det i stunder.

Britterna bytte målvakt och kom in i sitt spel på riktigt för första gången och var nära att få in en puck bakom Magnus Hellberg. Det avslappnade spelet av Sverige resulterade i en ganska händelselös andra period

– Det är lite för många som vill vara med och leka. Någon måste göra skitgörat framför mål också och då tror jag spelet öppnar upp sig mer som det gjorde i första, säger Jonathan Pudas till Viaplay.

“Inte det man åkte hit för”

På förhand kom beskedet att Jonathan Pudas skulle få chansen i kvällens match, bland annat i powerplay som en av tre backar. Väl på isen bildade han vid tillfällen en forwardskedja med Nils Åman och Oskar Lang

– Det var inte det man åkte hit för, men nu är vi kort om forwards och man får ställa upp och göra det bästa av situationen. Än så länge tycker jag att vi har gjort det bra. Jag försöker tänka lite mer hem och så släpper vi lös Lang lite mer framåt, grym skridskoåkare. Det är lite ovant, men jag tycker vi har gjort det bra, säger Pudas till Viaplay.

Med i toppen av poängligan

I den avslutande perioden kom Tre Kronor tillbaka till sitt spel, men känslan var att matchen endast skulle spelas av utan att riskera någon skada. Anton Bengtsson fick göra sitt andra för kvällen och slog fast slutresultatet 6-0.

Bengtsson stod alltså för hela tre poäng i segern och tar sig därmed upp i toppen på poängligan i VM-turneringen med sina fem poäng. Två bakom Roman Cervenka på förstaplats.

– Det är en bra genomförd match, vi vinner och tar poängen. Nu går vi vidare. Vi har en extremt tuff match i morgon. Så det gäller att vi laddar om och kommer ut stenhårt i morgon, säger Rasmus Dahlin till Viaplay efter matchen. 

Tre Kronor – Storbritannien 6–0 (5–0, 0–0, 1–0)
Tre Kronor: Rasmus Asplund x2, Joakim Nordström, Anton Bengtsson x2, Rasmus Dahlin
Storbritannien: 


TV: Rasmus Dahlin: "Jag gillar att vara i hetluften"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL