Bildbyrån
SDHL 1

Denise Husak Asp blir tränare för AIK:s damjuniorer

ANNONS

Denise Husak Asp valde nyligen att avsluta sin spelarkarriär efter över 300 matcher i SDHL och ett SM-guld. Nu meddelar AIK att hon blir tränare för klubbens damjuniorer direkt efter spelarkarriären. 

Efter tolv säsonger och 329 matcher i SDHL avslutade Denise Husak Asp sin spelarkarriär. Nu meddelar AIK, klubben hon representerat de åtta senaste säsongerna, att 26-åringen får en annan roll direkt efter spelarkarriären. 

På sin hemsida presenterar AIK Anna Borgqvist och Husak Asp som de nya tränarna för klubbens damjuniorer. Borgqvist får huvudansvaret och Husak Asp blir assisterande. 

– Jag ser det som en jätterolig möjlighet att få vara med och utveckla unga tjej- och damhockeyspelare och få vara med på deras resa framåt. Det ska bli extremt roligt att få göra något som jag inte har gjort förut och jag hoppas att jag kan bidra med mina egna hockeykunskaper, energi och trygghet, säger Denise Husak Asp på klubbens hemsida.

Anna Borgqvist kommer senast från en säsong som assisterande till Jared Cipparone i damlaget, efter att precis som Husak Asp nyligen lagt ner spelarkarriären. 

Kontrakten med de båda tränarna är skriva över den kommande säsongen. 


TV: Garpenlövs kritik mot hockeyförbunden

Den här artikeln handlar om: