Klára Peslarová uppges vara klar för Brynäs.
Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
SDHL 1

Uppgifter: Klára Peslarová klar för Brynäs

ANNONS

Klára Peslarová utsågs till SDHL:s bästa målvakt den här säsongen. 
Nu uppger Örnsköldsviks Allehanda att stjärnmålvakten är på väg till Brynäs efter att ha lämnat MoDo. 

Brynäs ser ut att göra ett riktigt klipp på målvaktssidan inför nästa säsong. 

Under onsdagen meddelade nämligen MoDo Hockey att den tjeckiska stjärnmålvakten Klára Peslarová lämnar klubben och nu uppger då Örnsköldsviks Allehanda att Peslarová i stället ska vara klar för spel i Brynäs nästa säsong. 

Det vore en riktig toppvärvning av Brynäs då den 25-åriga burväktaren vann pris som SDHL:s bästa målvakt den här säsongen och hon har legat i topp i målvaktsligan i SDHL de två senaste säsongerna. 

Klára Peslarová har också spelat både OS och VM för Tjeckien där hon också har haft väldigt fina siffror de senaste åren. Hennes statistik med en räddningsprocent på 94,5 samt 1,60 insläppta mål per match var faktiskt bäst av målvakterna på OS som vaktade kassen i mer än tre matcher under turneringen och hon vann sedan pris som mästerskapets bästa målvakt. 

Finalmålvakten får lämna

Samtidigt uppger Gefle Dagblad att Ellen Jonsson inte kommer att bli kvar i Brynäs efter nio säsonger i klubben trots att hon toppade målvaktsligan i SDHL den senaste säsongen samt var Brynäs förstemålvakt under SM-slutspelet där Gävlelaget föll på målsnöret i den femte finalen mot Luleå/MSSK. 

Det är oklart var karriären går vidare för den 23-åriga landslagskeepern, som också var nominerad till SDHL:s bästa målvakt den här säsongen. 


TV: "En av de bättre SM-finalerna vi sett"

Den här artikeln handlar om: