Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Carter Verhaeghe med fem poäng i Florida Panthers jättevändning

“The Comeback Cats” har gjort det igen.
I natt låg Florida Panthers under med 3-0 mot Washington Capitals – då vände topplaget och vann med 5-3 efter att Carter Verhaeghe legat bakom alla målen.

Florida Panthers är en seger från att vinna sin första slutspelsserie sedan 1996.

Men det satt hårt inne i natt. Washington Capitals gick nämligen upp till en 3-0-ledning i den andra perioden – men Florida har inte fått smeknamnet “The Comeback Cats” av slump.

Florida sköt nämligen tre raka mål i den andra perioden för att kvittera till 3-3. Patric Hörnqvist var då en av målskyttarna och det var hans första mål i årets slutspel.

Presidents Trophy-vinnarna drog sedan ifrån och vann med 5-3 efter två mål i den tredje perioden. Matchens stora stjärna var Carter Verhaeghe i Florida som låg bakom alla målen.

Dubblade sin poängskörd i slutspelet

Verhaeghe hade gjort fem poäng på de första fyra matcherna i serien men fördubblade nu sin poängskörd med fem poäng, två mål och tre assist, i nattens match.

– Saker och ting faller på plats för både mig själv och för laget just nu. Men det viktigaste är att laget vinner matcher och nu leder vi med 3-2. Vi har två chanser att vinna en match för att gå vidare så det ser ganska bra ut, säger Verhaeghe efteråt.

Svenske backen Gustav Forsling noterades också för en assist i segern.

Florida Panthers – Washington Capitals 5–3 (0-1,3-2,2-0)

Florida: Carter Verhaeghe 2 (5), Patric Hörnqvist (1), Sam Reinhart (2), Claude Giroux (2).
Washington: T.J. Oshie 2 (5), Justin Schultz (1).

Florida Panthers leder serien med 3-2 i matcher.

SVEP: Alla fullträffar från nattens tre Stanley Cup-matcher