STANLEY CUP-SLUTSPELET
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Florida vände och vann mot Washington

Florida Panthers var illa ute i nattens bortamatch mot Washington Capitals.
Då kvitterade man matchen med två minuter kvar att spela – för att sedan avgöra matchen i förlängningen och kvittera matchserien till 2–2 i matcher.
– Nu är det bäst av tre som gäller, säger matchvinnaren Carter Verhaeghe till NHL.com efter 3–2-segern.

Halvvägs genom den tredje perioden såg Washington Capitals ut att ha kopplat ett järngrepp om matchserien mot Florida Panthers, då Jevgeni Kuznetsov gav hemmalaget en 2–1-ledning i matchen.

Om det resultatet hade stått sig matchen ut så hade Capitals tagit en 3–1-ledning i matchserien, men Florida var inte beredda på att ge upp. Med bara två minuter kvar att spela av den tredje perioden och en uttagen Panthers-målvakt lyckades Sam Reinhart plocka upp en lös puck i slottet och kvittera matchen till 2–2.

“Det var grymt”

I det efterföljande förlängningsspelet blev sedan Carter Verhaeghe matchvinnare för Panthers, som därmed utjämnade matchserien. Målet var Verhaeghes andra mål i matchen.

– Det var grymt. Jag är bara glad att vi vann matchen och att vi får återvända hem till våra supportrar och spela med en utjämnad serie. Nu är det bäst av tre som gäller. Vi har tagit tillbaka hemmaplansfördelen, vilket är det jag tänker på mest nu, säger Verhaeghe till NHL.com.

Nicklas Bäckström noterades för en assist i matchen för Washington, medan de resterande blågula spelarna i matchen lämnade isen utan poäng.

Washington Capitals – Florida Panthers 2–3 e. sd (1–1, 0–0, 1–1, 0–1)
Washington: T.J. Oshie (3), Jevgenij Kuznetsov (2).
Florida: Carter Verhaeghe 2 (3), Sam Reinhart (1).

Matchserien står 2–2 i matcher.