Fredrik Hansson.
Foto: Axel Boberg/Bildbyrån
Nyhet

Fredrik Hansson skriver på för Glimma HK i Division 3

ANNONS

Fredrik Hansson förlänger karriären. 
Den tidigare KIK-ikonen skriver på för Glimma HK i Division 3. 

Fredrik Hansson är en av de största spelarna i Kristianstads historia då han spelat tredje flest matcher (469), näst flest mål (127) och gjort flest poäng (406) i klubbens historia. 

Han spelade totalt tio år i klubben och var lagkapten och en av de stora hjältarna med sina 17 poäng på tio matcher i kvalet när Kristianstad tog det historiska steget upp till HockeyAllsvenskan 2019. 

Han var sedan även kapten för klubben under två säsonger i HockeyAllsvenskan och var med och höll kvar klubben i andraligan 2021 innan han avslutade karriären. 

Förra året återupptog han sedan karriären genom att spela för Tyringe i Hockeytvåan och Hansson gjorde sedan 60 poäng på 52 matcher för att spela upp klubben i Hockeyettan. 

Fortsätter karriären i Glimåkra

34-åringen blir dock inte kvar i Tyringe – men han lägger inte heller av. Fredrik Hansson är nämligen klar för spel i Glimma HK i Division 3. 

– Det är fortfarande kul att spela hockey och det ska bli kul att få spela med ”Limpan” (Fredrik Lindblom, tidigare lagkamrat i Kristianstad) igen, säger Hansson till Kristianstadsbladet

Det är osäkert om det kommande året i Glimåkra (som ligger i nordöstra Skåne) blir hans sista säsong i hockeykarriären. 

– Jag har sagt det i tre år nu och det känns som det. Men jag säger inte att det är sista riktigt ännu, det får vi ta om ett år igen, säger Fredrik Hansson. 


TV: En glödhet duell: "Lassinantti ligger lite före"

Den här artikeln handlar om: