Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Brad Marchands show – Boston Bruins kvitterar serien

Boston Bruins saknade sina två bästa backar, Charlie McAvoy och Hampus Lindholm.
Då klev stjärnan Brad Marchand fram och låg bakom alla fem målen i 5-2-segern för att kvittera serien mot Carolina Hurricanes till 2-2 i matcher.

Boston Bruins var illa ute i serien mot Carolina Hurricanes efter att ha förlorat de två första matcherna samt tappat svenske toppbacken Hampus Lindholm

De vann visserligen den tredje matchen för att reducera serien men inför kvällens fjärde match tappade de även backstjärnan Charlie McAvoy som tvingades in i NHL:s covidprotokoll under söndagen.

Trots att de saknade sina två bästa backar så lyckades Boston vinna med 5-2 och kvittera serien till 2-2 i matcher – mycket tack vare sin förstakedja.

Fem poäng av Brad Marchand

Toppspelarna Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak låg nämligen bakom alla fem målen som Bruins gjorde i segermatchen.

Carolina tog ledningen i matchen men kapten Bergeron kvitterade sedan till 1-1 efter passning av Pastrnak och Marchand. I den andra perioden återtog Hurricanes ledningen men Boston kvitterade igen, den här gången i powerplay. Det var då Jake DeBrusk som blev målskytt men Bergeron och Marchand passade fram till målet.

I den tredje perioden drog sedan Boston ifrån för att ta segern då Marchand sköt 3-2 i powerplay innan David Pastrnak sköt 4-2 och vilka assisterade till målet? Självklart Brad Marchand och Patrice Bergeron. Precis i slutet så punkterade Boston också matchen då Marchand satte 5-2 i tom kasse.

Marchand hade ett finger med i spelet kring alla målen med 2+3 medan Bergeron stod för 1+2 och Pastrnak 1+1 i matchen. Även Jake DeBrusk noterades för 1+1 i segern. I och med poängshowen så leder nu Brad Marchand poängligan i Stanley Cup-slutspelet med nio poäng på de fyra första matcherna.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 5–2 (1–1,1–1,3–0)
Boston: Brad Marchand 2 (3), Patrice Bergeron (3), Jake DeBrusk (1), David Pastrnak (2).
Carolina: Brett Pesce (1), Jordan Staal (1).

2-2 i matcher.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL