Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Eriksson Ek tvåmålsskytt – när Kaprizov skrev historia

Joel Eriksson Ek blev tvåmålsskytt när Minnesota Wild besegrade Seattle med 6–3. Han fick dock se showen stjälas av både SHL-bekantingen Kevin Fiala som hade fem assist i matchen – och Kirill Kaprizov som blev första Minnesota-spelare genom tiderna att nå 100 poäng under en säsong.
– Det är en enorm bedrift, säger Kaprizov till NHL.com.

För Joel Eriksson Ek var nattens dubbla fullträffar hans mål nummer 22 och 23 för säsongen, vilket innebär att hans poängskörd nu är uppe i 43 poäng på 73 matcher den här säsongen.

Wilds värmlänning reducerade först matchen till 1–2 i powerplay i den första perioden, innan han ordnande 2–2-kvitteringen tidigt i mittperioden. Wild kunde till slut vinna matchen med 6–3.

– Att få powerplay-målet hjälpte oss så klart att ta oss in i matchen. Vi startade matchen långsamt. Vi tog dåliga beslut, både backar och forwards, men i andra perioden kom vi igång. Vi spelade bättre som lag och höll ihop hela vägen, säger Eriksson Ek till NHL.com.

Kaprizov historisk

Det var dock inte Eriksson Ek som skulle stjäla de stora rubrikerna i 6–3-segern. SHL-bekantingen Kevin Fiala slog nytt klubbrekord då han noterades för fem assist i matchen, medan den ryske superstjärnan Kirill Kaprizov blev den första Wild-spelaren någonsin att nå 100 poäng under en säsong.

Kaprizov gjorde det genom att stå för ett mål och tre assist. Den totala poängskörden är nu uppe i 101 poäng (45+56) på 77 matcher.

– Det är en enorm bedrift. Jag vill tacka alla fans, lagkamrater och klubben. Jag är extremt tacksam och glad. Det viktigaste var att laget vann och det gör hela den här grejen ännu skönare, säger Kaprizov.

Just nu har sju spelare nått 100 poäng i NHL den här säsongen, vilket är blott den tredje gången det händer under de senaste 25 åren.

Minnesota Wild – Seattle Kraken 6–3 (1–2, 5–0, 0–1)
Minnesota: Joel Eriksson Ek 2 (23), Kirill Kaprizov (45), Ryan Hartman (33), Mats Zuccarello (24), Nicolas Deslauriers (8).
Seattle: Daniel Sprong (13), Yanni Gourde (19), Matty Beniers (3).