Lars Volden
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Lars Volden förlänger kontraktet med Karlskoga

ANNONS

Karlskoga har varit bortskämda med duktiga målvakter denna säsong. Och det kommer de fortsätta att bli. Klubben meddelar att Lars Volden som gjort succé sen sin återkomst förlänger nu sitt kontrakt.

Norrmannen Lars Volden kom till BIK Karlskoga inför säsongen. Då från spel i Malmö och SHL. Steget ner till hockeyallsvenskan visade sig vara lyckosamt, så pass att 29-åringen nu väljer att förlänga sitt kontrakt med två år till. 

– Lars stod för ett starkt slutspel och har även tidigare under säsongen visat att han är en toppmålvakt som kan vinna matcher åt oss. Lars och Marcus Hellgren-Smed var under den gångna säsongen HockeyAllsvenskans bästa målvaktspar och det känns väldigt bra att få behålla dem båda. Detta är helt klart en viktig pusselbit för oss, säger sportchefen Torsten Yngveson på klubbens hemsida.

Hård konkurrens 

Volden konkurrerade under säsongen med Marcus Hellgren, som även kom till klubben inför den gångna säsongen. De båda värvningarna har gjort succé tillsammans och har som Yngveson säger varit bland de bästa målvakterna i Hockeyallsvenskan. 

Lars Voldens 92,58 i räddningsprocent var ligans tredje bästa i grundserien. Han var dessutom bäst av alla i minst antal insläppta mål per match med 2,08.

Hellgren har sedan tidigare skrivit på ett kontrakt, därmed kommer konkurrenssituationen se ut på samma sätt även kommande säsong.

– Vi kom ihop bra som lag och det kändes som om vi tog nya kliv hela tiden. Nu ska vi ska bygga vidare på det och jag ser fram emot att få fortsätta på den här resan med BIK Karlskoga, säger Volden.


TV: Klassiska allsvenska haverier

Den här artikeln handlar om: