Fyra importer lämnar Västerås.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Fyra importer lämnar Västerås IK

ANNONS

Västerås satsade – men åkte ut efter fem matcher i kvartsfinalen. 
Nu meddelar klubben då att fyra av importspelarna lämnar klubben. 
– Det föll inte väl ut och det känns jäkligt surt, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg. 

Västerås gjorde en satsning inför årets säsong för att vara ett av de fyra bästa lagen i HockeyAllsvenskan som slogs för att gå upp till SHL. 

Det slutade med en femteplats samt uttåg redan i kvartsfinalen där VIK förlorade med 4-1 i matcher mot Björklöven. 

Då är sportchefen Patrik Zetterberg självkritisk – bland annat mot en del värvningar han har gjort. 

– Det är många beslut i år som jag tar på mig personligen. Det ser vi ju bara i att ett flertal av spelarna som kommit in har inte tillfört någonting, kanske i vissa fall snarare tvärtom. Där får jag rannsaka mig själv, säger Zetterberg till klubbens hemsida och fortsätter: 
– Med de sista värvningarna så kändes det stressat och att vi jagade fram något för att vi hade en tunn trupp och behövde få in något. Det föll inte väl ut och det känns jäkligt surt.

Importerna blir inte kvar i Västerås

Samtidigt meddelar sedan VIK-sportchefen att det redan är klart att fyra spelare lämnar klubben. Det är finländarna Jimi Jalonen och Mikael Hakkarainen samt ryssarna Ilja Arkalov och Svjatoslav Grebensjtjikov som lämnar efter att alla ha värvats in under säsongens gång.

– Det är klart att Jalonen, Hakkarainen, Arkalov och Grebensjtjnikov inte kommer att vara kvar. Sedan får vi ta det dag för dag litegrann och vi ska sätta oss ner och gå igenom truppen mer ingående, säger Patrik Zetterberg. 

I övrigt räknar han med att få behålla en stor del av truppen – samtidigt som Västerås ska förstärkas med spets. 

– Jag har fått någon indikation på att någon kan försvinna som sitter på ett avtal, men inte jättemycket. Jag tycker att vi har en jättebra stomme som brinner för det. Vi har spetsspelare men det är klart att vi behöver addera med en till toppfemma helt enkelt för att utmana på riktigt, säger Zetterberg till klubbens hemsida.


TV: Hemmaplansfördel kan avgöra för MoDo

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL