Petr Mrazek är skadad igen Målvakten skadad igen – vilket öppnar för Erik Källgren.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Petr Mrazek skadad igen – öppnar för Erik Källgren

ANNONS

Petr Mrazek är skadad och förväntas vara borta i sex veckor – vilket innebär att han missar inledningen av Stanley Cup-slutspelet. 
Det öppnar dörren för svenske rookien Erik Källgren. 
– Källgren har gjort ett fantastiskt jobb hos oss, säger coachen Sheldon Keefe. 

Toronto Maple Leafs fortsätter att ha skadebekymmer på målvaktssidan. 

Jack Campbell är skadad sedan tidigare och för ett par dagar sedan skadades även Petr Mrázek i en match mot Boston Bruins. Nu har skadedomen kommit och tjecken kommer att bli borta i minst sex veckor enligt coachen Sheldon Keefe, det innebär att han kommer att missa inledningen av Stanley Cup-slutspelet som börjar om fyra veckor. 

– Mrazek fortsätter att testat för att vi ska bekräfta vissa saker men det ser ut som att han kommer att vara borta i minst sex veckor. Om något ändras så kommer vi meddela det, men det är så det ser ut just nu, säger Sheldon Keefe enligt nhl.com

Hyllas av coachen

Det öppnar dörren för Erik Källgren som förmodligen kommer kunna ta en större roll för Toronto Maple Leafs den närmaste tiden. 

– Källgren har gjort ett fantastiskt jobb hos oss och vunnit några viktiga matcher. Han har gjort det riktigt bra och varit en stor anledning till att vi vunnit en del matcher så vi känner oss säkra där, säger Keefe. 

Jack Campbell är dock på väg tillbaka från sin skada efter att inte ha spelat på nästan en månad. 

Totalt har Erik Källgren fått vakta kassen i sju NHL-matcher den här säsongen där han har fyra segrar, en nolla samt 90,6 i räddningsprocent och 2,71 insläppta mål per match. Förra året spelade 25-åringen en viktig roll när Växjö vann SM-guld. 


TV: Djurgårdsikonen: “Timrå gör det fruktansvärt bra”

Den här artikeln handlar om: