Katerina Mrazova (vänster) sköt det matchvinnande målet.
SDHL 1

Brynäs kvitterar finalserien mot Luleå

0-1 i matcher och utan Lara Stalder som var avstängd.
Men Brynäs lyckades ändå vinna med 3-1 under fredagen för att kvittera finalserien till 1-1 i matcher.

Luleå vann den första finalmatchen och inför kvällens match tappade Brynäs också storstjärnan och poängdrottningen Lara Stalder som stängdes av för en slewfoot

Trots det lyckades Brynäs lyfta sig och vinna final två för att kvittera serien till 1-1 i matcher inför 4 127 åskådare, vilket är nytt rekord för Brynäs i SDHL.

– Det är häftigt att få det här stödet och vi vill ge tillbaka till dem så att de kan njuta av den här matchen, säger Katerina Mrazova till SVT.

Mrazova sköt matchavgörande målet

Det blev en snabb och tajt förstaperiod som såg ut att sluta 0-0 men precis i slutet av perioden så spräcktes nollan då Maja Nylén Persson klev fram och skickade in 1-0 med ett välplacerat skott.

I den andra perioden tog Luleå över – mycket tack vare att de fick spela i powerplay flera gånger. Men de fick inte hål på målvakten Ellen Jonsson utan i stället kunde Katerina Mrazova sätta 2-0 i slutet av perioden när Brynäs fick chansen i powerplay.

Luleå fick sedan en drömstart på den tredje perioden då Noora Tulus reducerade men närmare än så kom inte bortalaget.

Brynäs skulle nämligen återta sin tvåmålsledning då Denisa Krizova klev fram med sitt 3-1-mål för att säkra vinsten.

Därmed är det nu utjämnat i matcher inför söndagens tredje final där Brynäs återigen förväntas slå publikrekord.

Brynäs – Luleå 3–1 (1-0,1-0,1-1)

Brynäs: Maja Nylén Persson, Katerina Mrazova, Denisa Krizova.
Luleå: Noora Tulus.

1-1 i matcher.

TV: Road to SHL – Brynäs