TV: Stjärnans monsterdebut – poäng efter sju sekunder

Florida Panthers knöt till sig superstjärnan Claude Giroux precis innan trade deadline. I natt gjorde forwarden debut – och ledde omgående laget till seger med 4-3 över Montréal.
– De kommer att bli bättre ju mer de spelar med varandra, sa Floridas tränare Andrew Brunette till NHL.com efter matchen.

Florida Panthers var ett av NHL:s mest aktiva lag dagarna innan trade deadline. Laget gjorde flera stora trejder och breddade laget rejält. Under natten till fredag gjorde flera av nyförvärven sin debut.

Det var på bortaplan mot Montréal Canadiens som Claude Giroux och gänget fick prova på att vara en Panther.

– Det har varit en virvelvind senaste 24 timmarna. Mitt huvud snurrar, att möta mitt nya lag, att vara tillbaka i Bell Centre och spela mot mitt gamla lag. Det är en konstig känsla men jag är glad med hur det gick och glad över att gå vidare härifrån, berättade den förre Canadiensspelaren Ben Chiarot för NHL.com.

Matchen rivstartade med ett mål av hemmalaget redan efter 29 sekunder, då Nick Suzuki gjorde mål i numerärt överläge.

Sju sekunder

Men då klev Claude Giroux och Robert Hägg, som också debuterade, in i matchen för Florida Panthers. I sitt första byte i matchen tog det bara sju sekunder innan stjärnforwarden hittade den svenske backen som assisterade Aleksander Barkov till kvitteringen. Efter 36 sekunder stod det 1-1 i matchen.

Den debuterande duon blev de näst snabbaste att göra en poäng i sin debut denna säsong. Snabbast är Dougie Hamilton som gjorde mål efter 17 sekunder i sin New Jersey Devils-debut.

Något mer mål blev det inte i den första perioden utan det dröjde till början av den andra innan Mason Marchment gav bortalaget ledningen.

Ligans målgladaste lag

Lagen hann med ett varsitt mål innan periodvilan. Panthers, som är ligans målgladaste lag, la i en till växel i den tredje perioden. I numerärt överläge klev Claude Giroux fram igen för sitt nya lag med en assist till Sam Reinharts 4-2 mål. Ett mål som blev matchavgörande efter Paul Byrons sena reducering.

Claude Giroux fick spela matchen i toppkedjan med Aleksander Barkov och Carter Verhaeghe.

– Jag tycker att de hade mycket puck, de hade sina lägen. Det kommer ta lite tid att hitta rytmen med dem, den kemin, och vi kommer att fortsätta ha tålamod. Och det var ingen brist på försök och de kommer bara bli bättre för varje gång de spelar tillsammans, sa Andrew Brunette efter segern.