Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Pierre Engvall blev matchvinnare för Toronto

ANNONS

Toronto Maple Leafs lyckades hämta upp dubbla underlägen i nattens möte med New Jersey Devils. I den tredje perioden blev sedan Pierre Engvall stor matchvinnare med sitt 3–2-mål i numerärt underläge.
– Vi gjorde ett bra jobb med att stänga ned dem, säger Engvall till AP.

Det var med mindre än fem minuter kvar att spela av den tredje perioden som Pierre Engvall skrinnade sig till ett två-mot-ett-läge i numerärt underläge, siktade och prickade in det matchavgörande 3–2-målet bakom Nico Daws i New Jersey-målet.

– Vi gjorde ett bra jobb att stänga ned dem, säger Engvall till AP om Maple Leafs arbete i numerärt underläge.

Målet var Engvalls elfte mål för säsongen. Han har sedan en tid tillbaka slagit sin målbästa notering (åtta mål) under en och samma NHL-säsong. Totalt står han noterad för 23 poäng på 59 matcher denna säsong.

– Vi har en bra struktur och vi använder vår fart för att skapa chanser, säger Engvall.

Debut för Giordano

Toronto, som spelade i sina svarta Justin Bieber-designade tröjor, fick även se den tidigare Norris Trophy-vinnande backen Mark Giordano göra sin första match för Maple Leafs sedan helgens trejd från Seattle Kraken. Veteranen bildade backpar med svenske Timothy Liljegren och spelade 18 och en halv minut i debutmatchen.

– Det kändes bra hela matchen. Jag minns hur det var att komma hit som liten grabb och känna alla nerver, säger Giordano.

Svenske Erik Källgren fick finna sig i att sitta på bänken för Maple Leafs i natt, då Petr Mrázek fick chansen att visa vad han gick för mellan stolparna. Den tjeckiske burväktaren räddade 20 av 22 skott i matchen för Leafs.

Jesper Bratt stod för en assist för Devils i matchen.

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3–2 (0–0, 2–2, 1–0)
Toronto: Ilja Michejev (13), Mitch Marner (27), Pierre Engvall (11)
New Jersey: Damon Severson (9), Nico Hischier (18).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: