Foto: Bildbyrån
Nyhet

IIHF anmäler det ryska ishockeyförbundet

ANNONS

Den ryskbaserade ligan KHL har flera gånger visat sitt stöd för landets invasion av Ukraina. Nu anmäler IIHF det ryska ishockeyförbundet och den tidigare IIHF-ordföranden René Fasel till etiknämnden.

Under Gagarin Cup-slutspelet har klubbarna vid flera tillfällen visat sitt stöd för Rysslands president Vladimir Putin och dennes invasion av Ukraina.

Efter rapporter om att det kommer efter order från det ryska ishockeyförbundet väljer nu IIHF att anmäla förbundet till etiknämnden, meddelar man på sin hemsida. Om det skulle visa sig att rapporterna stämmer har det ryska ishockeyförbundet brutit mot IIHF:s etiska regler.

Förre presidenten anmäls

På samma gång meddelar IIHF att man även anmäler René Fasel till etiknämnden. Det efter 72-åringens involvering i rysk ishockey och KHL samt dennes uttalanden om kriget. Nämnden ska här avgöra om den förre presidenten har brutit mot IIHF:s regler.

Etiknämnden kan inte dela ut något straff utan om de anser någon av parterna skyldig kommer fallet att gå vidare till disciplinnämnden, där parterna kan bestraffas.


TV: Leksandsikonen dissar Leksands chanser

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL