Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Joonas Korpisalo missar resten av säsongen

ANNONS

Precis som för resten av Columbus har spelet inte stämt för Joonas Korpisalo. Nu kommer också beskedet att en skada förstör resten av säsongen.
– Han har jobbat extremt hårt för att kunna spela, säger Blue Jackets general manager Jarmo Kekäläinen till klubbens hemsida.

Målvakten Joonas Korpisalo sågs som ett stort målvaktslöfte i yngre år och har blommat ut till en fullt duglig NHL-målvakt.

Men den här säsongen har inte varit speciellt rolig för finländaren. På 22 spelade matcher har han släppt in 4.15 mål per match och har en räddningsprocent på 87.7.

Borta i sex månader

Nu kommer nästa kalldusch för Joonas Korpisalo. Efter en längre tids höftproblematik blir det inget mer spel den här säsongen. Det kommer att krävas en höftoperation för att bli av med problemet. Beräknad frånvaro är sex månader.

– Det är en skada som han har haft problem med under en längre tid och vi har nu kommit till den punkt där en operation är det bästa alternativet. Vi är ledsna för hans skull, han har jobbat extremt hårt för att kunna spela, men det här är det bästa alternativet, säger Jarmo Kekäläinen till Blue Jackets hemsida.

Finländaren har ett utgående kontrakt och sågs som en möjlig trejdkandidat för topplagen som letade efter rentals. Men någon sådan kom aldrig, förmodligen på grund av höften.


TV: Montén: "Är det som talar emot Rögle"

Den här artikeln handlar om: