Ben Chiarot.
Foto: Eric Bolte/USA TODAY Sports
NHL

Ben Chiarot trejdad till Florida Panthers

ANNONS

Ben Chiarot har omgärdats av trejdrykten den senaste tiden. Tidigare i veckan vilades han av Montréal i väntan på att en trejd skulle genomföras.
I natt blev 30-åringen bortbytt till Florida Panthers.

Saker och ting börjar röra på sig inför NHL:s trading deadline på måndag. Under gårdagskvällen trejdades Frank Vatrano från Florida Panthers till New York Rangers, medan Calle Järnkrok skeppades från Seattle Kraken för att återförenas med kusinen Elias Lindholm i Calgary Flames.

I natt genomförde även Montréal, slutligen, sin Ben Chiarot-trejd. Den 30-årige backen vilades tidigare i veckan av Canadiens för att hindra att han skulle åka på en skada innan deadlinen – och i natt fick klassikerklubben till sin trejd.

Chiarot byter botten mot toppen, då han skeppas till Florida Panthers i utbyte mot forwardslöftet Ty Smilanic, ett fjärderundeval i sommarens draft samt ett förstarundeval i nästa års NHL-draft. Montréal kommer dessutom att behålla halva Chiarots lönetaksträff på 3,5 miljoner dollar.

– Ben är en stabil backveteran som kommer att bidra med rutin och storlek till vår blålinje. Han nådde Stanley Cup-finalen förra året med Montréal och vet vad som krävs för att gå långt i ett slutspel, vilket är precis vad vår organisation strävar efter dessa kommande månader, säger Panthers general manager Bill Zito till klubbens hemsida.

30-åringen har producerat 18 poäng (7+11) på 54 matcher för Canadiens under säsongen, vilket gör honom till Montréals poängbästa back denna säsong.

Chiarots kontrakt löper ut efter säsongen.


TV: Coachen utmanar beslutet – då gör domarna detta

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM