Filip Björkman.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Filip Björkman förlänger med Mora till 2024

ANNONS

Filip Björkman har tagit en ordinarie plats i Moras A-lag den här säsongen. 
Nu tecknar han också ett nytt tvåårskontrakt med klubben. 
– Filip har haft en jättefin utveckling under säsongen och att han dessutom har Mora IK som moderklubb känns speciellt, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Mora IK behåller av sina egna killar. 

Filip Björkman är född i Mora och har också MIK som moderklubb. Efter att ha jobbat sig uppåt genom klubbens juniorlag så har 18-åringen tagit en ordinarie plats i klubbens A-lag den här säsongen. 

Nu meddelar Mora att Björkman blir klubben trogen då han tecknar ett nytt tvåårsavtal som gäller till 2024. 

– Jag känner att jag utvecklats mycket den här säsongen och har haft hjälp av bra tränare i J20 och A-lag. Samtidigt så vet jag så klart att det finns mycket jag behöver jobba på också framöver för att bli ännu bättre, säger 18-åringen själv till klubbens hemsida.

”EN SPELARE MED VÄLDIGT BRA KARAKTÄR”

Den här säsongen har Filip Björkman spelat 29 matcher i HockeyAllsvenskan och gjort tre poäng. Han har även spelat 34 matcher för Moras J20-lag där det har blivit 29 poäng för forwarden. 

Filip Björkman är en av två spelare i laget som också har Mora som moderklubb. Den andra är Isak Garfvé

– Filip har haft en jättefin utveckling under säsongen och att han dessutom har Mora IK som moderklubb känns speciellt. Det är en spelare med väldigt bra karaktär och som alltid ger allt för laget. Man vet vad man får av honom varje dag. Jag tror han kan bli en väldigt bra hockeyspelare, säger sportchefen Andreas Hägglund.


TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om: