Joe Pavelski.
Foto: Tim Heitman-USA TODAY Sports
NHL

Joe Pavelski förlänger med Dallas Stars

ANNONS

Joe Pavelski går mot sin bästa säsong i NHL-karriären som 37-åring. 
Nu förlänger han kontraktet med Dallas Stars. 
– Jag och min familj har älskat staden och organisationen sedan första dagen här, säger Pavelski. 

Vanligtvis brukar produktionen minska när en spelare ökar i ålder – men för Joe Pavelski är det tvärtom. 

Hans bästa säsong i karriären kom 2013/14 då han gjorde 79 poäng på 82 matcher i San Jose Sharks. 

Den här säsongen har han dock gjort 59 poäng på 56 matcher för Dallas Stars och om han behåller samma poängsnitt över resten av säsongen så landar Pavelski in på 86 poäng efter 82 matcher. Han skulle därmed sätta personbästa i NHL som 37-åring.

Stjärnan har dock haft utgående kontrakt med Stars men under fredagskvällen går klubben ut med att de har sajnat Joe Pavelski till ett nytt ettårskontrakt som gäller till 2023. 

– Jag och min familj har älskat staden Dallas och Stars-organisationen sedan första dagen här. Vi vill vinna här och tror på att vi har chansen att kunna vinna här. Vi har ett fantastiskt lag och det var viktigt för mig och min familj att visa att vi är all in för satsningen här, säger Pavelski till klubbens hemsida

GÅR NER I LÖN

Det var 2019 som Pavelski skrev ett treårskontrakt med Dallas Stars värt sju miljoner dollar per säsong. Med sitt nya kontrakt går han dock ner i lön då det nya avtalet är värt 5,5 miljoner dollar för nästa säsong. 

Joe Pavelski har totalt spelat 1 130 matcher i NHL för San Jose Sharks och Dallas Stars och på de matcherna har han skjutit 416 mål och 902 poäng. Det gör honom till en av de främsta amerikanska spelarna i NHL:s historia då han ligger nia i skytteligan och på 14:e plats i poängligan bland NHL-spelare från USA. 


TV: Här når "Bäckis" 1000 poäng - som sjätte svensk någonsin

Den här artikeln handlar om: