Niclas Andersén
Maxim Thore/Bildbyrån
SHL

Niclas Andersén avslutar karriären

ANNONS

Niclas Andersén lägger skridskorna på hyllan efter en 16-årig elitkarriär. Det meddelar han i ett inlägg på sociala medier.
– Att fått göra det under så lång tid på elitnivå som hela 16 år är en ynnest, skriver han.

När Niclas Anderséns karriär ska summeras är det några framgångar som står ut lite extra. SM-guld med Brynäs 2012, VM-brons 2014, och ett antal juniormedaljer. Efter en 16-årig elitkarriär har backen, som startade i Grums IK, nu valt att avsluta hockeykarriären.

“Det är inte lätt att säga att något man hållit på med sen man var fyra år gammal ska vara över. Men jag är tacksam över att ha kunnat leva med det bästa jag vet, hockey, ända sedan barnsben. Att fått göra det under så lång tid på elitnivå som hela 16 år är en ynnest”, skriver Andersén i ett inlägg på sociala medier.

33-åringen spelade sin sista säsong med Brynäs 2020/21, och stod för sex poäng på 42 spelade matcher. Andersén var dock aldrig känd för sin offensiva produktion, utan var en stark och pålitlig försvarare med massor av rutin. 

I inlägget skriver han att “Kapitel 1" är avslutat, och att det andra kapitlet väntar nu. 

“Nu börjar kapitel två i livet. En helt ny del. En del där jag ska få hjälpa och stötta Casandra i hennes nya karriär. Hon som under flera år gjort det samma för mig.”

Totalt blev det 428 matcher i SHL, 148 KHL-matcher och ett VM under karriären för den 33-årige värmlänningen.

Annons


TV: Efter CHL-titeln - nu är Rögle SM-guldfavoriter

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL