Carey Price, Jake Allen och Andrew Hammond.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Krisen: Ännu en målvakt på skadelistan

ANNONS

Sedan tidigare går både Carey Price och Jake Allen skadade.
Nu tvingas Montréal även placera ersättaren Andrew Hammond på skadelistan.

Montréal Canadiens dras med en smärre målvaktskris för tillfället. Carey Price har missat hela säsongen på grund av psykisk ohälsa och skadeproblem, medan Jake Allen plågats av en underkroppsskada sedan i januari.

För att bredde målvaktsposten valde klubben i mitten av februari att trejda till sig Andrew Hammond, som sedan trejden fått spela fyra matcher i Canadiens-tröjan och vunnit samtliga tre starter. Nu tvingas Montréal placera även 34-åringen på den redan långa skadelistan.

Via sin hemsida meddelar Canadiens att placerats på skadelistan på grund av en underkroppsskada, samtidigt som klubben plockat upp Cayden Primeau från farmarlaget Laval Rocket.

LÅNG SKADELISTA

22-åringen har tidigare spelat elva matcher med Canadiens den här säsongen, där han under perioder hade det tufft, varpå Montréal valde att skicka ned honom till farmarlaget vid Hammonds intåg i klubben. Efter elva spelade matcher den här säsongen står Primeau noterad för en räddningsprocent på 86,6 procent samt ett snitt på 4,88 insläppta mål per match.

Totalt har fem målvakter fått speltid i Canadiens den här säsongen.

Sedan tidigare har Canadiens, förutom Price, Allen och Hammond, även Jonathan Drouin, Christian Dvorak, David Savard, Joel Edmundson, Tyler Pitlick och Paul Byron på skadelistan. 

Man har även Shea Weber på långtidsskadelistan, men där finns det närmast inga förhoppningar om att den hårdskjutande backen kommer att kunna återvända till spel igen.

Annons


TV: Ser ut att vinna på övertid – då döms målet bort

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL